LECLERC BLIKT TERUG OP CHAOTISCH SPRINTKWALIFICATIE: 'WE HADDEN NIET MEER KUNNEN DOEN'

Charles Leclerc is niet bij met hoe de sprintkwalificatie van het Grand Prix-weekend in China voor hem verliep. De vele regen die tijdens SQ3, het laatste gedeelte van de sprintkwalificatie, op de baan terecht kwam, maakte de out-lap van de Monegask extra moeilijk, waardoor hij ook even de macht over het stuur verloor. Leclerc zegt het maximale uit zijn kwalificatie te hebben gehaald, maar te balen dat hij daarmee niet hoger eindigde dan P7.

Leclerc wist tijdens de chaotische en steeds natter wordende sprintkwalificatie niet hoger te komen dan P7, terwijl teamgenoot Carlos Sainz nog wel net de top vijf in wist te rijden. De Monegask had de pech de baan af te gaan tijdens SQ3, en kon daarna geen goede snelle tijd meer neerzetten. De Ferrari-coureur blikt terug op de laatste chaotische minuten van de sprintkwalificatie.

'Ja, om eerlijk te zijn, was de eerste out-lap echt heel erg moeilijk', blikt Leclerc terug op zijn crash in SQ3, tegenover Viaplay. De Monegask weet ook wel waarom zijn sprintkwalificatie niet van een leien dakje ging. 'Het was erg moeilijk om de banden goed te krijgen. Ik was toen ook iets te agressief in mijn rijden, en verloor het toen in bocht 8. Toen was mijn kwalificatie eigenlijk wel voorbij.' De Ferrari-coureur gaf aan een klein beetje schade te hebben opgelopen tijdens zijn ontmoeting met de barrière, waardoor hij niet meer een goed snel rondje kon rijden.

Leclerc: 'De race is morgen'

Leclerc denkt daarom dan ook dat er niet meer in zat dan wat hij er tijdens de kwalificatie uit wist te halen. 'Ik geloof niet dat het heel verbazend was (dat de sprintkwalificatie niet beter ging, red.), we hadden niet meer kunnen doen. Ik heb niet het maximale uit de kwalificatie gehaald, waar ik verder niet blij mee ben', aldus Leclerc, die toch op een positief noot wil eindigen. 'Als ik naar de positieve kanten moet kijken, dan ben ik blij dat op de droge baan wel wat stappen vooruit heb gedaan. Daar ben ik wel blij om. Ik heb veel gewerkt aan de voorbereiding voor het rijden met de banden op het droge asfalt, en het lijkt tot nu toe te werken, maar laten we het verder zien morgen. De race is morgen.'

2024-04-19T09:09:27Z dg43tfdfdgfd